Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delsbofaks imponerade stort på Bollnästravet: "Stark och rejäl"

Jan-Olov Persson-tränade Delsbofaks verkar inte vansläktas och har faktiskt börjat karriären bättre än helbrodern och miljonären Smedsbo Faksen.

Annons

Delsbofaks är nämligen obesegrad efter tre starteroch nu vann han på strålande 1.31,5/2 140 meter i ett lopp som stördes av ett flertal galoppörer, däribland storfavoriten Prince C.K. Delsbofaks fick inte heller någon pangstart, men fick snabbt upp farten.

– Det var lite dålig servo på honom i volten, så det var tur att det var ett litet fält, sade körande Ulf Ohlsson

– Sedan kändes han stark och rejäl, sade körande Ul fOhlsson sedan hästen avslutat i 1.28,1-fart sista tusen.

Inom V64 blev det spetssegrar, med ett undantag. Lars-Erik Karlssons Alfie spurtade till karriärens tredje seger.

7-åriga Alfie har stångats i tuffa årgångslopp under hela karriären och tog sina två segrar som 5-åring. Två år äldre verkar hon fortranade ha en hel del ogjort.

– Äntligen, utbrast Lars-Erik.

– Jag skulle egentligen inte styrt på så tidigt, fortsatte han efter att han vikit ut i spåren redan 400 kvar.

Men Alfie höll farten och avgjorde knappt före Lill Maria.

– Jag hoppas inte det ska ta så lång tid till nästa gång, vi tar den i nästa start, avslutade Karlsson efter Alfie seger på 1.25,4/2 160 meter.

Ulf Ohlsson öppnade kvällens V64-omgång med storfavoriten, Daniel Redén-tränade Stand Bayou. Segertiden blev 1.16,0/2 640 meter.

– Fick trycka till lite för att få ledningen, men sedan tyckte jag att han vann med krafter kvar, sade Ohlsson som även avrundade omgången med en spetsseger.

Patri Salmela-tränade Lady Zappa var snabbast från start och höll sedan undan i en rafflande avslutning.

– Hon öppnade bra och avslutade också riktigt snabbt och det gick nedåt 1.10-fart sista 500 meterna, sade Ohlsson efter segern på1.14,3a/2 140 meter.

Ledning hela vägen blev det även för Björn Röcklinger och Micael Demmers-tränade Västerbo High Five i ett rivigt lopp där segertiden blev1.15,8a/2 140 meter.

Tredje raka spetssegern blev det genom Per Linderoth och Papiljotte som svarade innerspåret i en snabb inledningen och sedan hade allt under kontroll.

– Vi har inte övat speciellt mycket, men det känns som att hon kan det här och är väldigt förnuftig, berömde Per efter segern på 1.17,4/2140 meter.

Troels Andersens Unexpected var inte oväntat snabbast ut i sitt lopp och efter att ha varvat på lite drygt 1.20,0 höll han undan hela vägen.

– Han känns stor och fin och stark och klok. Jag tycker att han är bra, sammanfattade Troels efter segern på 1.17,1a/2 140 meter.

Troels som även avslutade kvällen på samma sätt med OboyC.D. Segertiden blev 1.16,1a/2 140 meter.

Peter G Norman inledde kvällen med egentränade Castlemansom ledde från start till mål och vann på 1.18,1/2 140 meter. Castleman är en helbror till bland andra Googla och Maximillian som båda tränas av Claes Liljeqvist.

– Det är en häst som visat sig tidig och är otroligt kvick från början, sade Peter G Norman.

Niclas Westerholm fick en pangstart med My Night som tidigt satt i spets och vann utan större åthävor via 1.16,5 sista tusen.

Lassos Viking avslutade starkt för Claes Eskilsson och avgjorde kort före mål till karriärens andra seger.

Mer läsning

Annons