Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Usel vinterväg, NCC

Jan O Hedman, Ljusdal, konstaterar att skötseln av vägen mellan Åkern och Bjuråker inte är bra.

Annons

Under mitt snart 72-åriga liv har jag aldrig upplevt att vägen inte har hyvlats på hela vintern. Det har kommit någon hjullastare med isrivarstål, men den kan man jämföra med bonden som klippte grisen: mycket väsen för lite ull, eller en moped med en Harley Davidson.

Vägen ifråga är Bjuråkersvägen från Åkern till Bjuråker. Iskanter upp till decimetern med hjulspår, som kan liknas vid att åka på räls. Det är otäckt vid möte av lastbilar när man inte kan komma ur spår. På den gamla goda tiden när Vägverket fanns så hyvlades vägen tre gånger per vinter. När Vägverket försvann i egen regi så krympte hyvlingen till en gång per vinter och denna vinter 2016/2017 under NCC:s regi till noll gånger.

Sedan Vägverket försvann har nya metoder uppfunnits. Isrivarstål på hjullastare, underbett på lastbilar (isrivarstål mellan hjulen på boggiebilar), punktsanda i backar och kurvor, sanda samtidigt som plogning sker.

På Vägverkets tid fanns alltid en bas som hade jour, oavsett helg eller vardag, dag som natt. I dag verkar tillsynsansvaret försvunnit samtidigt som väghyveln.

Jan O Hedman Ljusdal

NCC har erbjudits kommentera insändaren, men svar har uteblivit.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons