Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så får vi Söderhamn att lyfta igen

/

Vi måste värna om det vi vill ha, hjälpa till att inspirera och motivera våra politiker. Vi måste visa att vi inte gett upp och bara sitter hemma och gnäller, skriver insändaren med anledning av undersökning om hur det är att bo i Söderhamn.

Annons

Söderhamn är jag född och uppvuxen i. Jag har bott i andra städer i vårt avlånga land men ändå valt att komma tillbaka hit. Här bor mina vänner och min familj, jag känner mig trygg, det här är mitt hem.

När jag var tonåring skämtade vi ofta och sa att Söderhamn borde heta Döderhamn, men det var mer obefogat då än nu. Staden har sedan dess försämrats mer och mer. Folk har alltid gnällt men sällan har jag sett något större engagemang hos dem som gnäller mest. Det är upp till folket också. Vi måste göra det till den stad vi vill ha. När företag öppnar och satsar så måste vi också gynna dessa. Vi kan inte handla varor online och sen kräva en blomstrande lokal handel. Vi kan inte gå ut på krogarna och restaurangerna två gånger om året och ändå kräva ett stort utbud de få gånger vi letar oss ut. Vi måste engagera oss i de lokala idrottsföreningarna och andra intresseföreningar.

Vi måste värna om det vi vill ha, hjälpa till att inspirera och motivera våra politiker. Vi måste visa att vi inte gett upp och bara sitter hemma och gnäller. Alla kan göra något för att göra allt lite bättre! Så ut och shoppa, käka en god lunch på stan eller åk på bandy och kolla in den nya fina hallen.

Eller för all del kolla en film på vår nyrustade biograf eller spela lite bowling medan ditt barn roar sig på Verkstäderna. Det finns saker att göra, och vi kan alla göra något för att själva sätta lite färg på vår egen stad. Sedan får vi hoppas att våra politiker ser vårt behov av sysselsättning och hjälper till att göra Söderhamn till den underbara lilla kustpärlan som den borde vara.

Född på orten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons