Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gå man ur huse, hälsingar!

Jag vill uppmana alla boende i Hälsingland att gå man ur huse och protestera mot sommarstängningen av förlossning, BB och primaturvården i Hudiksvall! skriver ”Ruth”.

Annons

Vi behöver visa regionen att vi inte accepterar deras förslag/beslut som innebär att vi ens kan behålla den vård vi haft i så många år. Bristen på sjuksköterskor och undersköterskor beror helt och hållet på en usel personalpolitik, med dåliga löner och en arbetsmiljö som kunde ha varit mycket bättre. Det är ingen ursäkt att nästan alla landsting har samma problem. Vi har debatten om ambulansen i färskt minne och har inte glömt konsekvenserna av dem.

Landstingsledningen sköter uppenbarligen inte sitt jobb som vi borde kunna kräva, med tanke på de löner de har. Varför kan man inte anställa sjukvårdsbiträden som delar ut mat, duschar patienter, bäddar rent, städar, med mera, så man kan frilägga utbildad personal så de kan göra sitt jobb i lugn och ro? Eller skicka upp barnmorskor från Gävle till Hudik, i stället för att bygga om en avdelning? Sen kan man fundera över vad tycker de som jobbar i Hudik om detta?

Ruth

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons