Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villkorlig dom för spritsmuggling

Två män från Bollnäs och Trönö smugglade stora mängder öl och vin från Tyskland till Sverige.

Nu har de av tingsrätten dömts till villkorlig dom med samhällstjänst i 160 timmar.

Annons

Smugglingen inträffade i augusti 2006 när männen tillsammans åkte två gånger till Tyskland för handla öl, vin och sprit.

Det var på den andra inköpsresan som männen stoppades av tullen i Helsingborg. I den lätta lastbilen påträffades sammanlagt 2162 liter starköl, 840 liter vin och 7 liter sprit.

Männen som är två 49-åringar från Bollnäs och Trönö uppgav att syftet med resorna var att köpa alkohol, men att de också såg inköpsresorna som rena nöjesresor.

– Vi resonerade lite om att göra en resa på kul, en kort turisttripp till Tyskland, sade en av männen vid rättegången som hölls i tingssalen i Söderhamn den 10 juni.

– Vi hade lite trevligt på vägen, sade kamraten.

Där framkom det även att männen på sin första resa några veckor tidigare fört in 1948 liter starköl, 131 liter vin och 33 liter sprit.

Men med tanke till mängden alkohol, trodde inte tingsrätten i Hudiksvall på uppgifterna om att alkoholen var avsedd för privat bruk. De menar att alkoholen inte förts in i landet på ett lagligt sätt.

Åklagaren yrkade vid rättegången på sex månaders fängelse för de båda männen. Men eftersom båda är ostraffade och lever under ordnade förhållanden, nöjde sig rätten med att döma dem till villkorlig dom och 160 timmar samhällstjänst.

Mer läsning

Annons