Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsartext: Magisk kväll på Sågtäktens bygdegård

/

Vilken kväll! Gryning med tid för goda nyheter, humor, musik och allvar!

Annons

Fredagskvällen i Sågtäktens bygdegård blev magisk! På scenen stod Cecilia Kyllinge, Fia Viktorsson, Elisabeth Berglund, Jan-Olov Jonsson, Anders Larm och Christer Ring.

Föreställningen Gryning, tid för goda nyheter blev en upplevelse av stora mått!

Humor, musik och allvar fanns genom hela föreställningen, där vi fick uppleva finstämda, vackra sånger, texter som öppnade upp, trollband, berörde och berikade.

Allt det som vi fick ta del av, blev utrymme för reflektioner och egna tankar.

I den tid vi lever i, där vi ständigt får höra om allt det mörka, negativa, och skrämselpropaganda av olika slag, blev det en upplevelse att få lyssna till de goda nyheterna som ger hopp och insikter om att gryningen ger förutsättningar att göra något gott av en ny dag.

I föreställning lyfts de verkliga hjältarna fram, alla de som genom engagemang och mod visar medmänsklighet. Att vi alla är behövda, att vi alla har rätt att bli sedda och respekterade. Att vi alla behöver varandra och är varandras förutsättningar!

Vi fick i föreställningen minnas många som gjort skillnad, Rosa Parks, Ängeln på Malmskillnadsgatan med flera.

Och visst var det så, den röda tråden i föreställningen fanns där. En tråd om vikten av att stanna till inför här och nu och att låta våra drömmar vara vägvisare, men också att använda den kraft och styrka som är oslagbar när människor blir sedda och får utrymme att växa.

Den här föreställningen var premiären för turnén som började.

Kvällen blev sen, applåderna långa och när turnébilen åkte iväg, fanns vi kvar med en underbar känsla av att det kommer en gryning. En gryning som tar plats och för undan mörkret, och vi tar med allt det som berört och berikats oss! De goda nyheterna blir det som bär!

Elsie Bäcklund Sandberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Helahälsingland Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons