Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grävmaskinerna har anlänt – nu bygger Orbaden för 27 miljoner

/

Den första grävmaskinen har anlänt. Tio nya sviter, jacuzzi, utomhuspool, ja – Orbaden bygger för 27 miljoner.
– Det här är den största satsningen i vår historia.

Annons

"Ursäkta röran, vi bygger om".

Skylten har placerats utanför entrén till Orbaden Spa och resort. Röran kostar 27 miljoner. Det handlar om tio nya sviter, en större spaanläggning och en ny reception.

Under förmiddagen togs det första spadtaget.

Läs mer: Orbaden satsar över 20 miljoner

– Vi har nått en punkt där våra gäster kräver den här lyxen. Vi satsar för att bli ännu mer attraktiva, berättar Orbadens VD, Helene Åkerström Hartman.

På bara några år har anläggningen ökat stort i omsättning. I år kommer man att landa på 27 miljoner. Pengar som nu investeras i det mest omfattade bygget i Orbadens historia.

Taket till det nuvarande spat ska väck. Det kommer att byggas en övervåning med tio nya sviter och på baksidan grävs det för en utomhuspool. Dessutom ska entrén flyttas.

Läs också: Äventyrspark på gång i Orfa

– Vi har lyckats hitta en personlig profil och drar till oss kunder från hela Sverige och Europa. Nu förväntar vi oss ännu nöjdare gäster, säger Helene Åkerström Hartman.

För att klara av investeringen måste verksamheten öka sin omsättning med tre miljoner. Helene Åkerström Hartman medger att det är nervöst. Men hon tror att satsningen betyder mycket för det lokala.

– Det här sätter Hälsingland på kartan. Folk söker sig medvetet hit pågrund av Orbaden. Dessutom använder vi oss nästan uteslutande av lokala leverantörer, vilken skapar arbetstillfällen i bygden.

Läs också: Pengaregn över ungdomsidrotten i Hälsingland – så mycket får din förening

Den sista juni kommer anläggningen stå klar. Då fyller Orbaden som verksamhet 90 år. I samband med nybygget kommer man behöva utöka personalstaben med tre nyanställningar.

Men hur påverkas dagens gäster av oljud, byggställningar och grävmaskiner?

Helene Åkerström Hartman berättar att en stor del av bygget konstrueras som fristående. För att sedan placeras på befintlig byggnad. Ungefär som lego.

Men spat kommer att vara stängt under några veckor i vår. Lunchservering och konferens påverkas dock inte.

Har några gäster klagat på oljud?

– Haha inte ännu.

Läs mer: Släktträff i Orbaden

Mer läsning