Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandyklubb i nytt skolprojekt

/
  • Andreas Westh är en av de bandyspelare som kommer att synas mycket på Granbergsskolan framöver.

Under denna och nästa termin ska eleverna på Granbergsskolan få stifta närmare bekantskap med a-lagsspelarna i Bollnäs GIF Bandy. Spelarna ska nämligen hjälpa till på skolan under raster och lektioner.

Annons

Initiativet till det nya projektet kommer från bandyklubben. Tillsammans med skolan har man tagit fram en projektplan som går ut på att förbättra elevernas studieresultat, utveckla integrationsarbetet och förbereda eleverna inför vuxenlivet.

– Vi vill inte enbart spela bandy utan också vara förebilder i vardagen. Det är fantastiskt roligt att vi har fått till det här samarbetet säger Robert Lindgren, klubbchef för Bollnäs GIF Bandy, i ett pressmeddelande.

Granbergsskolan är en F-9-skola med många nyanlända elever som behöver stöd för att komma in i samhället och lära sig svenska. Det är också den skola i kommunen där störst andel av eleverna går ut årskurs 9 utan tillräckliga betyg för att läsa vidare på gymnasiet. Av vårens avgångselever saknar hela 50 procent gymnasiebehörighet.

Sedan tidigare är det klart att Bollnäs GIF Bandy själva satsar 100 000 kronor i projektet och att Nya Sparbanksstiftelsen bidrar med 150 000 kronor. Under onsdagen beslutade en enhällig kommunstyrelse att skjuta till 100 000 kronor som plockas ur kassan för oförutsedda utgifter.

– Ju fler kloka vuxna som är i verksamheten desto bättre är det. Vi vet dessutom att idrott kan vara väldigt framgångsrikt när det kommer till integration av ungdomar, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Centerwall (S).

Redan nu finns bandyspelaren Andreas Westh som en resurs på halvtid på Granbergsskolan.

– Vi har alltid behov av bra vuxna på skolan och tycker att projektet är ett väldigt bra initiativ, säger skolans rektor Mats Hedberg.

Mer läsning

Annons