Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gott samarbete recept på framgång

På lördag avgörs kock- och serveringstävlingen Pumpan i Borgholm.
I kocklaget från Åre gymnasieskola finns inslag från både Hudiksvall och Enånger.
– Går allt som det ska kan vi vinna hela tävlingen, säger Emil Hedblom, 18, från Hudiksvall.

Annons

I tävlingen deltar gymnasieelever som läser sista året på hotell- och restauranglinjen. Fem lag har kvalificerat sig för finalen och där ska kockarna under tre trimmar laga en trerättersmeny på temat nordiska smaker för nyfikna.

– Vi fick en korg med råvaror som skulle ingå i menyn, bland annat lax, bruna bönor och päron, säger Emil Hedblom.

I tremannalaget från Åre ingår även Anna Persson, 18, från Enånger. Hon är nervös, men tror på en lyckad tävling och framhåller samarbetet som gruppens framgångsrecept.

– Jag är lagledare och min styrka är att jag är bra på att delegera. Det kändes bra på sista träningen och vi har ett bra samarbete, säger hon.

I tävlingen som arrangeras av SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare ingår även en serveringdel, men där finns inga deltagare från Hälsingland.

Mer läsning

Annons