Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satt och sov i bilen med 2,37 promille – frias från grovt rattfylleri

En man i 65-årsåldern stod åtalad, misstänkt för att ha kört bil med 2,37 promille i Söderhamns kommun. Nu frias han av tingsrätten eftersom det inte går att bevisa att mannen kört bil berusad.

Annons
Mannen frias från misstankarna av tingsrätten.

Enligt polisens förundersökning slog vittnen larm efter att mannen, som endast var iklädd kalsonger, försökte få vittnena att köpa öl till honom vid bensinmacken i Kinsta, Söderala. Det hände i maj i år.

Efter att polisen larmats hittades mannen på sin hemadress. Han satt och sov i bilen, som stod parkerad i garaget. Analysen visade att han hade 2,37 promille alkohol i blodet.

Läs mer: Man ska ha kört bil med 2,37 promille alkohol i blodet – skyller på eftersupning

Mannen nekade till brott och hävdade att han druckit en halv flaska brännvin när han kom hem. Han satte sig i bilen för att ta igen sig, somnade och väcktes av polis.

Åklagaren återkallade ett förhör med en polisassistent och hade därmed ingen bevisning att lägga fram i rätten, förutom polisens händelserapport och analysresultatet.

Därmed finns inte tillräcklig bevisning för att mannen verkligen kört bilen, konstaterar Hudiksvalls tingsrätt, och friar honom. I och med den bedömningen så behöver rätten inte heller ta ställning till mannens förklaring om eftersupning.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning

Annons