Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj stoppades på E4 – misstänks ha kidnappat flicka i Söderhamn

En familj från Västsverige begärdes under måndagen häktade för olaga frihetsberövande i Söderhamn. Fyra personer kunde gripas på E4 i fredags sedan vittnen slagit larm om att en 17-årig flicka tvingats in i en bil.

Annons

Under fredagseftermiddagen slog vittnen larm till polisen om att den 17-åriga flickan tvingats in i en bil i centrala Söderhamn. Bilen ska sedan ha lämnat platsen och färdats söderut på E4.

Flera patruller larmades om händelsen och i höjd med Norrbränningen, strax söder om Söderhamn, lyckades polisen få stopp på bilen. Utöver den 17-åriga flickan, som vistades tillfälligt i Söderhamn, fanns en hel familj, bestående av en man, en kvinna samt två söner, i bilen. De fyra greps och misstänktes inledningsvis för människorov.

– Flickan hade stämt träff med en annan person på platsen men i stället dök den här bilen upp. Det är högst osannolikt att de av en slump skulle ha åkt förbi platsen när de är hemmahörande långt söderut, det förefaller inte rimligt, säger åklagare Micael Dahlberg.

En polispatrull mötte det misstänkta fordonet på E4 söder om Söderhamn och kunde strax efter få stopp på bilfärden vid en parkeringsficka.

Läs också: Yngre man rånad i Söderhamn – påhoppad av ett gäng ungdomar

Enligt den häktningsframställan som lämnats in till Hudiksvalls tingsrätt är familjemedlemmarna skrivna på en ort i Västsverige. De misstänks nu för olaga frihetsberövande.

– Vi misstänker att hon skulle föras till ett annat land för att giftas bort, säger Micael Dahlberg.

Häktningsförhandlingar mot de fyra personerna kommer att hållas under tisdagen.

Under tisdagen kommer häktningsförhandlingar hållas mot de fyra familjemedlemmarna.

Mer läsning