Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt rekord för Delsbo Open - men megaturneringen tar paus nästa år

Matcherna är fem minuter långa, låter förvånansvärt mycket och alla spelare skakar hand efter avblåsningen. Sveriges näst största turnering i bordshockey avgjordes på lördagen i Delsbo.

Annons

– Ja, det blev nytt deltagarrekord den femte gången jag arrangerade Delsbo Open, säger Caroline Eriksson, Delsbo.

Fullt fokus på spelet är svårt för Caroline Eriksson som samtidigt är arrangör för Grand Prix-tävlingen Delsbo Open.

Läs mer: Hon tillhör världseliten i bordshockey - med Delsbo som centrum

Hon har samlat den svenska eliten i bordshockey fyra gånger tidigare och det har utvecklats till en Grand Prix-tävling som markerar säsongsstarten i bordshockey. Det är tätt mellan de allra bästa i sporten. Hans Österman är rankad som bäst bland svenskarna och han vann 2014 men blev slagen av Oscar Henriksson förra året. På lördagseftermiddagen gjorde de båda upp om slutsegern och junioren Henriksson vann även denna gång.

Bordshockey var ursprungligen en leksak och ett sällskapsspel, men ur detta har utvecklats en sport i vilken det arrangeras såväl SM, EM som VM.

Läs mer: Sverigeeliten möttes i Delsbo

Det blev nytt rekord med 67 deltagare i Delsbo Open i Delsbo på lördagen

Läs mer: VM hockeysilver till Delsbos Caroline Eriksson

Arrangerande Caroline Eriksson är själv en framstående spelare med ett VM-silver som främsta merit. Så en fjärdeplats i EM i Tallin i juni betraktar hon som en bevikelse.

– Klart jag inte är nöjd med EM-insatsen. Jag underskattade min motståndare eftersom jag slagit henne tidigare, säger Caroline Eriksson.

Det krävs grundliga förberedelser och att möta bra motstånd för att utveckla sitt spel. Caroline Eriksson beklagar att hon inte kan åka på fler internationella turneringar.

– Jag skulle behöva en sponsor för att få råd med resorna. Men jag lägger mitt sponsorsarbete på Delsbo Open, säger Caroline Eriksson.

Det är roligt att få visa mina spelvänner från Stockholm hur fint det är i Delsbo förklarar Caroline Eriksson som arrangerade Delsbo Open i bordshockey i lördags.

Lördagens tävlande gick inte så bra för henne. Det är svårt att koncentera sig på spelet och smatidigt vara ansvarig för en turnering med 67 spelare konstaterar Caroline Eriksson. Liksom flera av de andra spelarna klagade hon över smärtor i ryggen. Några spelar utan skor och förklarar att de kommer för högt upp om de har skor på sig.

Trots den höga nivån på turneringen är det inte mycket av en publiksport i Delsbo. Det är ett snabbt spel och det är svårt att hänga med i spelvändningarna som åskådare.

Nästa år blir det ett uppehåll för Delsbo Open eftersom arrangören ska ut på långresa och arbete med att planera septembertävlingen vanligtvis påbörjas redan i januari.

– Men jag tänker att Delsbo Open ska fortsätta och har kontaktat internationella förbundet för att få tillstånd att ta emot ryska och europeiska spelare till Delsbo, säger Caroline Eriksson.

Bordshockeyspelaren Carolina Eriksson, Delsbo arrangerar Sveriges näst största turnering, Delsbo open

Mer läsning