Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Applebossen dök upp i Iggesund – då hyllade han bruket: "I en egen liga"

Iggesunds bruk fick på torsdagen ett något ovanligt besök när teknikjätten Apples vd dök upp – och han passade på att hylla företaget.

Annons

Tim Cook, vd för megaföretaget Apple har varit i Sverige på besök, men det verkar inte som att han har varit i landet för att kolla in teknikföretagen rapporterar Dagens industri.

Efter ett kort stopp i Stockholm styrde han sin kos – mot Iggesunds bruk.

Bruket som tillverkar kartong har specialiserat sig genom att tillverka kartonger som kan böjas utan att spricka – något som intresserat Apple en tid.

Holmen AB, som äger bland annat Iggesund Paperboard, har i över tio år haft ett samarbete med den amerikanska teknikjätten då man tillverkat kartongerna till de olika modellerna av Iphone och Ipad.

För Plus-kunder: Stolthet i Iggesund – så var Applebossens besök

Ett samarbete Iggesunds bruk inte fått yppa ett ord om.

Tim Cook var på plats i Iggesund för att se hur kartongen tillverkas, och kartongvolymerna ska ha ökat stadigt sedan samarbetet startade 2005.

I Metro hyllar Applebossen Holmen och Iggesund bruk.

– Innovationsmässigt och miljömässigt är det här en egen liga, säger han till tidningen.

Förutom att kolla på produktionen av kartong gav sig Tim Cook ut i den hälsingska skogen – och han hade gott att säga om den.

– Vi vill att alla våra pappersprodukter ska komma från ställen som det här, säger han i en tv-intervju med Metro.

Iggesunds bruk var dock inte det enda företag som Tim Cook besökte under dagen. På förmiddagen rapporterade flera medier om att han synts vid olika företag i Stockholm. Bland annat så intervjuades Cook av techsajten Feber där han pratade om AR, ”Augmented Reality”, som möjliggör en slags blandning av verklighet och teknik. 

Mer läsning

Annons