Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zetterström kvar i Hudiksvalls HC

Inför förra säsongen kom han in sent i laget som Fredrik Sundins ersättare.
Nu har Niklas Zetterström förlängt kontraktet över nästa säsong.
– Det var min ambition från början, säger han.

Niklas Zetterström övertygade på alla sätt och vis när han noterades för 35 poäng, fördelat på 12 mål och 23 assist, i grundserien förra säsongen. I playoff-spelet i vintras noterades han för åtta poäng på fem matcher.

Nu har den 30-årige forwarden valt att skriva på ett kontrakt för ytterligare en säsong i HHC.

– Det har varit lite betänketid från mig först, jag har ju situationen med familj och jobb att kolla så allt skulle fungera bra. Nu är det klart och det känns jättebra, säger Niklas Zetterström som naturligtvis siktar på att upprepa den gångna säsongens framgång. Både vad det gäller spelmässigt och poängmässigt.

– Jag hoppas väl det. Det är nog lite det som driver mig, att hela tiden vilja utvecklas och tro på att jag kan utvecklas. Som bäst gick det för mig i slutet av förra säsongen, och jag har höga förväntningar i år. Både på mig själv och på laget, säger han.

Kontraktet sträcker sig över säsongen 2014/2015 och det är sannerligen viktig rutin som HHC får behålla i laget. Tidigare har Niklas Zetterström spelat 411 matcher i Hockeyallsvenskan för Sundsvall, Bik Karlskoga och Björklöven.

Med Niklas Zetterströms påskrift är nu 13 spelare, plus fyra J20-spelare med tryoutkontrakt, klara för spel nästa säsong i HHC-tröjan.

– Lagbygget känns jättebra i år. Vi har ju stommen kvar sedan tidigare, sedan gäller det bara att titta på hur man ska fördela de platser som finns kvar. Det finns få framgångsrika lag som byggs direkt, det kan ta något år.

Hudiksvalls HC:s division 1-serie är rejält omgjord jämfört med förra året.

– I år blir det en tuffare serie, men det är samtidigt roligt också. Målet är alltid att gå så långt som möjligt och självklart vill vi vara bättre än i fjol. Hur mycket bättre får vi prata ihop oss om när lagbygget är färdigt, säger Niklas Zetterström.