Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zappa in ligamedlemmarna

Ett vältränat Söderhamns UIF är ena parten i en historisk tv-premiär på lördag då den nya Pingisligan visas i direktsändning. Nya regler ska göra sporten tv-vänlig.

Redan i onsdags och torsdags smygstartade pingissäsongen 2009/2010. Men den stora premiären äger rum på lördag med Söderhamns UIF och Falkenberg i fokus på en platt-tv nära dig. Allt detta när Pingisligan – som ersätter elitserien – direktsänds i TV4 Sport.

– Det här kommer att vara utvecklande för sporten. Kanske inte med tresetare, men att det sänds direkt på tv är bra, säger Hampus Nordberg.

Att bara tresetsmatcher ges plats i den nya ligan beror förstås på att det ska passa in i tv. Fem matcher – fyra singlar och en dubbel ska alltid spelas – ska rymmas inom två och en halv timmes sändningstid.

Den nya given har gjort att Suiftruppen bantats. I det dessutom stukade premiärlaget återfinns Hampus Nordberg, Johan Sondell och Lin Lanxiao. Borta är Sun Jian, som återkommer till match tre, och Jon Persson, som fortfarande försöker få bukt med en trilskande rygg.

– Det är inte alls bra just nu, men det går upp och ner. Operation? Nej, det skulle inte hjälpa, det enda jag kan göra är att träna bort det, säger Jon Persson.

Hur långt räcker Suif den här säsongen, tränaren Peter Blomqvist?

– Jag har inte hymlat med att vi siktar mot vinst. Även om serien är bättre i år kan vi inte sikta på en ny andraplats. Både Nordberg och Sondell ser bättre ut i år än de gjorde i fjol.

Klockan 13 på lördag i TV4 Sport får vi en hint om Suifs kapacitet 2009/2010.