Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zamora totaltvåa i back-RM

En tredjeplats på lördagen följdes av en fjärde dagen därpå. I helgen slutförde Göran ”Zamora”Lind riksmästerskapet i backe för bilar med Söderknallen i Sundsvall.
Bollnäsföraren hade 1,5 sekund fram till segrande Peter Karlsson från Kårböle i lördags. I söndagstävlingen skilde en sekund och tolv hundradelar till täten –återigen med Karlsson på topp.

– Asfalt är väl egentligen inte mitt rätta element, men numera hänger jag med bra. Sammanfattningsvis en godkänd helg, kommenterade veteranen från Växbo sin insats efteråt.

Totalt i RM tog Robert Niemi från Kalix segern (femma och trea i Söderknallen). ”Zamora”lägger beslag på andraplatsen i sammandraget.

– Hade väl siktat på seger när inte Peter Karlsson satsade fullt ut i år. Men Niemi blev för svår, fortsätter han.

I SM-klassen för supernationella rallycrossbilar gjorde Mattias Ohlsson debut uppför Södra Berget. Första dagen bjöd på en sjätteplats, bara 93 hundradelar efter segrande Christer Nilsson, Sandviken.

Till söndagen spottade Bollnäsynglingen upp sig ett pinnhål. Sekunden jämnt skilde nu till topp.

– Jag är jättenöjd. Man kanske skulle satsa lite mer på backe till kommande år, menade Mattias.