Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Zamora" bröt i Strängnäs

Det var rallycrosspremiär i söndags i Strängnäs, däremot inte ”Zamoras” dag. Bollnäsveteranen bröt det första åket i grundtävlingen – på ett mycket oturligt sätt.

Förarna i den här speciella tävlingen möts i par, på två parallella banor. ”Zamora” hamnade strax före den första varvningen på samma bana som sin medtävlare – och bröt.

– Jag blev helt enkelt rådvill för ett ögonblick. Trodde jag valt fel spår, berättar ”Zamora”.

I själva verket var det konkurrenten som kört fel. När ”Zamora” blev varse detta hade han redan förlorat så mycket tid att en fortsättning var utan mening.

Det andra åket bjöd därefter på näst bästa tid för en revanschsugen ”Zamora”. Men då var ju loppet redan kört…

– Försmädligt. Men jag fick i alla fall 40 varv på fria träningen i lördags. Det sitter bra inför Uphill cup i Örebro på lördag och inledningen av SM här i Strängnäs om två veckor, avslutar ”Zamora”.

Bra tempo, i synnerhet i det andra åket, höll även Egon Persson, klubbkollega med ”Zamora” i Bollnäs MK. Slutfacit blev en 23:e plats i 2400-klassen, placeringen före Peter Rosell.

KURT ELIASSON