Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yvonne - gladast på Bollnästravet

Yvonne Brolin var fredagskvällens gladaste vinnare på Bollnästravet.
Hemmaamatörens Lucky Dream B.L. tog med Hagmyrens Roger N Olsson i sulkyn hem förstapriset på 40 000 kronor i John Deeres Pokal.
– Hästen är helt suveränt bra, sa Brolin.

Peter Eriksson har fortfarande inte återhämtat sig efter sina problem med mjälten och då har Roger N Olsson två gånger i rad fått chansen som vikarie bakom Lucky Dream B.L.

I första starten blev det en tredjeplats, men i går kom alltså den riktiga fullträffen.

Ekipaget hamnade efter en besvärlig start i femte par utvändigt, men tack vare det höga tempot i täten och de fina spurtegenskaperna hos Lucky Dream B.L. blev segern säker.

- Det blev lite fel senast då det blev ryckigt kört, men i dag blev det full fart hela vägen och det passar hästen bättre, sa kusken Roger N Olsson Olsson.

Segern var värd 40 000 kronor och tränaren Yvonne Brolin var mer än nöjd med sin häst.

– Jag trodde inte riktigt på seger när vi hamnade så långt bak i fältet, men när han är bra så är han helt suveränt bra, sa Brolin.

En annan häst från Bollnäs - Modd Prins - har haft ett fantastiskt 2009.

Segern i Dubbelcupens uttagningslopp var årets fjärde i tionde starten och värd 40 000 kronor.

Hagmyrenamatören Olle Jonssons Kolar Skaffer kom till gårdagens start med fyra raka andraplatser i raden.

Inte så konstigt då kanske att körande Jan-Ove Olsen begav sig till stallbacken efter loppet – trots att han satt bakom vinnaren i en tät slutstrid.

– Jag trodde faktiskt att vi hade förlorat, sa Olsen.

Nu lyckades alltså ändå Kolar Skaffer få nosen först efter att Hagmyrenkusken avancerat till ledningen med ett varv kvar av loppet.

Kvällens man vid gårdagens V65-tävlingar var annars Bergsåkers Robert Bergh som tog en trippel med sina egentränade hästar kadett C.D., Johan Ennoble och Västerbostreetlite.