Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare 75 000 för tips om Fansenvarg

Den som ger polisen ett tips som leder fram till att de som dödade vargtiken vid sjön Fansen i februari fälls kommer att få 150 000 kronor. Djurens vänner i Göteborg har utfäst en belöning på hela 75 000 kronor som läggs till de tidigare belöningarna.

Annons

Många blev upprörda efter att en vargtik först blivit påkörd av en snöskoter och sedan ihjälslagen i början av februari. Under en månad utfäste ett företag och flera privatpersoner belöningar som ska ges till den person som ger polisen ett tips som leder fram till att de som dödade vargen fälls i domstol. Även en insamling startades och efter en månad var den totala belöningen upp i drygt 74 000 kronor.

Men de avgörande tipsen uteblivit.

- Utredningen pågår, men på sparlåga, säger inspektör Sven Lind som leder polisen utredning.

Polisen väntar ännu på en del provsvar från Statens kriminaltekniska laboratorium.

- Utredningen är öppen så länge vi har något att jobba med och det har vi. Det är inte så jättehett, men vi har fortfarande saker som ska göras, säger Sven Lind.

Men nu vill alltså också Djurens vänner i Göteborg hjälpa till att lösa fallet. På fredagen kontaktade de tidningen och berättade att de utfäster en belöning på 75 000 kronor till den som ger polisen ett tips som leder fram till att de som dödade vargen fälls i domstol.

Annons