Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterhogdals väg mot kval hopplöst tuff

Det var spännande i en halvlek.
Sen satte Bollnäs stjärnlirare Dido Hussein i gång en ny målshow – och sköt hem toppmötet med Ytterhogdal.
– Vi faller lite på eget grepp, han är otroligt vass när han får ytor, säger YIK-ledaren Magnus Elmkvist.

Bollnäs har nu 13 raka segrar i division 3 och efter 4–1 hemma mot Ytterhogdal så har laget kopplat ett fast grepp om kvalplatsen till division 2.

Tungan på vågen den här gången blev, som så många gånger tidigare, spetskvalitén i Dido Husseins fötter. Han gjorde fyra mål och Bollnäs spelade med största sannolikhet bort Ytterhogdal från ett kommande kvalspel till division 2.

– Nu är det bara att önska Bollnäs lycka till i kvalet. Målet var att vi skulle nypa tre poäng och komma ikapp dem, men att det gått så bra för oss i år är bara bonus, det är nästa år vi ska satsa mer mot toppen, säger Magnus Elmkvist, som fick se sitt lag göra det mesta rätt i första halvlek – utom mål.

Ytterhogdal kom ut hårt och satte tung press mot Anders Alsing i Bollnäsmålet. Därför var Bollnäs ledningsmål i femte minuten, i lagets första anfall, en kalldusch. Ali Reza spelade fram Dido Hussein som rullade in 1–0 med en bredsida.

Bollnäs höll sedan fortet med bra koll på seriens skytteligaledare Brian Wake, som dock hade en boll i ribban.

– Vi spelade jäkligt bra i första, problemet just nu är att vi inte får in bollen. Vi får inte hål på dem. Vi tyckte inte de hotade oss så vi gick ner på trebackslinje i andra, men när deras Dido Hussein får ytor och gör mål så faller vi lite på eget grepp, han är otroligt vass, säger Magnus Elmkvist.

För Ytterhogdal väntar nu match mot Rengsjö i nästa omgång, men Magnus Elmkvist sneglar redan mot kommande säsong.

– Vi har redan nu sett över vårt hus och kommer skicka iväg några för att plocka in spets. Vi har några riktigt ruggiga nyförvärv på väg in till nästa säsong, och de unga svenska spelarna vi har vill vi behålla, det finns stor utvecklingspotential i laget, säger han.

Dido Husseins fyra mål gör att han nu är fyra ifrån Ytterhogdals skytteligaledare Brian Wake, och Bollnäsanfallaren tänker ge honom en match om den titeln.

– Han Wake gjorde ett drömmål på slutet, men jag ska fixa det – redan mot Årsunda. Klart jag siktar på att vinna skytteligan. Jag hade ju måltorka i fem matcher och var skadad i fem, annars hade det ju varit klart redan, säger Dido Hussein och skrattar.