Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yrkes-SM: Kungen besökte Amanda och grabbarna tog bronset

Det blev roliga men tuffa dagar för Söderhamnseleverna på Yrkes-SM, med en pallplacering och en extra kunglig glans för Amanda Thyr.

Nu är tävlingarna i Yrkes-SM i Malmö med kungabesök avklarade. Från Staffangymnasiset hade tre elever kvalificerat sig.

Läs mer: Yrkes-SM med kungabesök: ”Det är fränt att han kommer”

Det var Amanda Thyr som tävlade i plattsättning och Joakim Andersson som tillsammans med Max Bohlin gjöt i betong.

Det blev inga guldmedaljer, men väl en pallplats för Joakim och Max som tog bronspengen. Efter stressiga men upplevelserika dagar och roliga dagar är de nöjda med placeringen, men analyserar ändå resultatet:

– Vi gjorde lite för mycket missar, vi har kunnat göra det bättre, men det var tidspress och då prioriterade vi vissa saker fel, säger Joakim.

Läs mer: Yrkes -SM final närmar sig

Amanda Thyr hamnade på en fjärdeplats, men vann ett spurtpris. Deltagarna skulle skära ut hål och sen skära ut en passande platta.

– Det känns jäkligt kul, jag trodde inte jag skulle vinna, säger hon.

Upplösningen blev också häftig. När hon som bäst satte plattor på en uppsatt vägg kom kungen för att höra med henne hur det gick.

Läs även: Maskinförarelever till final i Yrkes-SM

– Han kom fram och undrade vad jag gjorde, jag förklarade. Men det var stressigt så jag hann inte prata så mycket med honom. Han sa till mig att fortsätta med mitt, så det gjorde jag. Det är lite speciellt att ha träffat honom, säger Amanda.