Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Youtube-kändis bjöd in sportfiskare

Från att aldrig ha ägt en kamera till att i dag driva Skandinaviens största Youtube-kanal för sportfiske. Entreprenören Johan Ruhe har gått den långa vägen och på lördagen besökte han Folkets hus för att berätta om sin livsresa och hur man gör för att få de stora fiskarna på kroken.

Redan som 22-åring startade Johan Ruhe upp sitt första företag men efter fem år inom logistikbranschen bestämde han sig för att satsa vidare.

– Jag ville göra något som jag var dålig på så att jag kunde få lära mig något nytt, säger Johan Ruhe.

Valet stod mellan att bli snickare eller att satsa på ett produktionsbolag. Beslutet föll på det senare efter att han insett att han skulle kunna kombinera företagandet med sitt intresse för fiske.

Utan kunskap om varken filmning eller videoklippning började han fokusera på att göra fiskefilmer som snabbt blev populära. Så pass populära att TV4 Sport bestämde sig för att köpa in tio avsnitt av hans programserie Fina fisken, där ett av avsnitten är inspelat i Ljusne. Men det skulle visa sig att den stora publiken fanns på andra ställen.

Att han har lyckats med sina satsningar beror enligt honom själv till stor del på den utveckling som har skett på senare år, sociala medier.

I dag ligger fullt fokus på Youtube där han driver Europas femte största sportfiskekanal. Men när han får en stund över letar han sig gärna upp till Hälsingland.

– Det är fint här uppe, när jag vill vara för mig själv och fiska åker jag gärna till Ljusne, säger Johan Ruhe.