Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Youpie skrällvann

/
  • Lix Mollyn med Torbjörn Jansson i sulkyn vann Erik Graléns minne före Hallsta Lotus.
  • John Östman bjöd på en praktfull skräll med Sören Lennartssons Youpie som stod i en klass för sig i i E.J:s Guldsko.

Lördagens V75-fest på Hagmyren var tänkt att sluta med hemmaseger i kallblodsloppet. Nu blev det inte den framgång som de flesta trodde på för Jan-Olov Perssons stjärna Hallsta Lotus.

Nu blev det i stället värmländske gästen Lix Mollyn som vann loppet sedan han assisterats på bästa sätt av Torbjörn Jansson.

Annons

– Jag tyckte på förhand att vi skulle ha bra chans att få ledningen men jag var rädd att den finske hästen skulle vara för snabb. När den hoppade blev det perfekt för oss, berättade Torbjörn.

Hallsta Lotus fick ett fint lopp i tredje par ytter och gav sig till attack 800 meter från mål. Längre än fram snett bakom vinnaren kom han aldrig.

– Jag förstod att han hade fått jobba för att komma fram till oss och hade nog hoppet uppe trots att han kom fram som tvåa. Det här är en riktigt bra häst, berömde Torbjörn sin vinnare. Sedan är det förstås en annan sak att just Torbjörn är en av landets absolut bästa kuskar på kallblod...

Om det blev en överraskning i kallblodsloppet så blev det en ännu större i EJ:s Guldsko. John Östman bjöd på en praktfull skräll med Sören Lennartssons Youpie som stod i en klass för sig i spurten.

ROGER NYGREN

Mer läsning

Annons