Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Young-Shing Petterson tog tredje raka segern i Östersund: "Inte i närheten av sin fulla kapacitet än"

Gabi Young-Shing Petterson segrade för tredje året i rad i huvudklassen under Östersunds Nationella hopptävlingar. Bollnäsryttaren var ensam felfri och behövde inte ens rida någon omhoppning.

Precis som tidigare år heter vinnarhästen Pine Creek och ägs av ryttaren. Stoet som nu är 10 år har enligt Gabi Young-Shing Petterson en fortsatt stigande formkurva:

– Hon är inte i närheten av sin fulla kapacitet än. Otroligt atletisk kropp, långa ben och en väldigt fin inställning. Oftast fullt fokus inne på banan även om hon kan reagera lite överdrivet på omgivningen ibland.

Klassen gick över 145 centimeter höga hinder en höjd som Young-Shing Petterson är väldigt säker på . Men hon har också ridit ridit en del svåra 150 hoppningar som i exempelvis Drammen i Norge. På frågan vad är det som gör att fem centimeter kan ha så stor betydelse svarar hon:

– Det är så otroligt tekniskt! Du kan inte unna dig en miss någonstans på en sådan bana. Och jag skulle egentligen behöva lägga mer tid på min egen träning för att nå nästa nivå fullt ut. Men min tid räcker inte till. Fast Pine Creek är en sån häst som hör hemma där.

Menar du att någon annan skulle kunna göra mer än du,fast din häst alltid haft de bästa förutsättningarna, klok matchning, bra ridning.....du har ju gjort allt rätt?

– Ja, det är ju det jag menar. För att kunna fortsätta satsa på just den här hästen skulle jag behöva rida mer på denna nivå. Förutom Pine Creek har jag ju bara yngre hästar.

Young-Shing Petterson red också i Bollnäs Sportryttares lag som kom på andra plats. Och redan efter en omgång känns väldigt nära kvalet till elitserien. Men hon är ensam i laget att rida de högsta klasserna.

– Det får vi se då. Vi rider lag i division 1 nu för att vi har ryttare som vill, kan och tycker det är roligt. Om vi sedan har ett elitlag eller inte får vi se när det blir aktuellt.

Förutom Young-Shing Petterson ingår Tove Engvall, Danielle Björk och Madeleine Young-Shing i laget.

Individuellt hade Engvall och Björk varsin placering i 120 klass och Madeleine i 110.

Josephine Verdruye, Söderhamnsortens Ryttarförening nådde som bäst en femte plats i 130 klass på Misty Morning BLC.

Stina Martinsson, Bollnäs Ridsällskap hade flera placeringar i 110-120 klass med vinst på Raffinet som bästa resultat. Sara Heed från samma förening hade en seger i 110 och klubbkompisen Matilda Enberg red ihop tre placeringar i 110-120 klasser på Eliza Day.

Ella Persdotter och Alva Trane från Nansta red in på placering i 110 klasser och Mathilda Mickelsson, Hudiksvall samt Camilla Sundqvist Bollnäs Sportryttare hade varsin placering i 120 klass.

Lotta Odström