Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yohio och Nanne Grönvall till Iggesund

Iggesund får finbesök av flera kända artister då musikalen Snövit kommer till Camp Igge Arena på onsdag.

Den klassiska sagan Snövit av bröderna Grimm är omarbetad till musikal. En påkostad modern familjeföreställning utlovas då den stora ensemblen besöker Hälsingland. I föreställningen kommer publiken bland andra att få se artisten Yohio som prinsen och Nanne Grönvall som den elaka drottningen.

Det är en stor ensemble som kommer på besök. Vissa av artisterna har arbetat tillsammans tidigare och för andra blir det nya möten.

– Vi är ju ett ganska stort gäng. Jag har till exempel aldrig jobbat med Ellen Bergström som gör Snövit, men Yohio och jag har sammanstrålat tidigare, säger Nanne Grönvall.

Läs även: Fullsatt premiär av Trollkarlen

Nanne Grönvall har medverkat i flera musikaluppsättningar tidigare, bland annat i Sweet Charity, Rebecca och Boeing Boeing. Det som skiljer den här från de andra är att det är en familjeföreställning.

– Jag tycker det är väldigt roligt. Man får improvisera lite eftersom jag interagerar och konverserar med barnen. Drottningen är ju elak, men jag försöker göra henne på ett humoristiskt sätt.

Läs även: Skådespel som lyfter

Nanne Grönvall tycker att det är mycket humor och glädje i föreställningen, men även spänning.

– Jag skulle säga att publiken går därifrån med en glädje i själen.

Läs även: Riksteatern: Klyfta mellan stad - land