Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Yngsta ledamoten hoppar av S

Ljusdals kommunfullmäktiges yngsta ledamot Amalia Johansson Löfgren, 25, Järvsö, lämnar Socialdemokraterna. Hon är besviken över att partikollegerna sagt åt henne att låta bli att skriva en motion om miljö.

Annons

Amalia Johansson Löfgren vill inte gå närmare in på vad meningsskiljaktigheterna med övriga i den socialdemokratiska kommunfullmäktigegruppen handlade om. Men det handlade om en motion på miljöområdet som hon kände sig tvingad att kasta i papperskorgen efter att frågan hade varit uppe på två gruppmöten.

Amalia Johansson Löfgren är yngst i kommunfullmäktige och har varit ledamot sedan valet för tre år sedan. Hon tänker behålla sin fullmäktigeplats som partilös fram till valet nästa år.

Roland Bäckman, ordförande i socialdemokratiska arbetarekommunen i Ljusdal, bekräftar att Amalia Johansson Löfgrens motion inte gillades av fullmäktigegruppen.

– Så är det ibland. Jag har själv dragit tillbaka motioner som inte gillats. Men vill Amalia skriva en motion ändå så har hon sin fulla rätt, anser Roland Bäckman.