Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yield Boko visade klass

Publiken på Hagmyren fick se travsport av högsta klass i går!
Mest av alla imponerade Yield Boko tillsammans med Björn Goop.
– Det här var precis en sådan årsdebut som man önskar sig, sa segerkusken.

Fyraårige Yield Boko är en av landets bästa fyraåriga hästar och förra året vann den Timo Nurmos-tränade hästen nio av tio lopp – bland annat Breeders’ Crown med 700 000 kronor i förstapris. Årets stora mål är Derbyt med en segercheck på 1,6 miljoner kronor och i går gjorde alltså Yield Boko årsdebut på Hagmyren efter ett halvårs frånvaro från tävlingsbanan.

– Han var jättefin i travet och i mål fanns det väldigt mycket krafter kvar. Det här var precis en sådan årsdebut som man önskar sig och jag hoppas att det ska bära långt i år.

Jonna Roos jobbar som lärling hos Stefan Arvidsson och tillsammans med Persos Goldie tog hon karriärens andra seger efter en offensiv styrning.

– Jag tänkte köra fram utvändigt om ledaren, men så såg jag att de inte var beredda och satsade mot ledningen. Och dit kom vi också efter en bit…

När Jonna väl hittat till ledningen 900 meter från mål blev segern sedan säker.