Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yazans föräldrar bröt ihop – lämnade rätten i tårar: "Det har varit väldigt svårt"

Åklagaren beskrivning av händelseförloppet blev för mycket för avlidne Yazan Alosh anhöriga. Gråtandes fick föräldrar och ett syskon lämna rättegångssalen för att förhandlingarna skulle kunna fortsätta.

Annons

Något försenad inleddes under torsdagsförmiddagen mordrättegången mot de fyra åtalade tonåringarna i Hudiksvalls tingsrätt. Bakom stängda dörrar inledde kammaråklagare Christer Sammens med att sammanfatta vad som hände under den aktuella septemberkvällen i fjol. Efter ett bråk mellan flera ungdomar avled 18-årige Yazan Alosh sedan han fått ett knivhugg i buken.

Följ liverapporteringen från rättegången här

– När de äntligen kände att familjen var återförenade igen och att de hade kommit ifrån kriget i Syrien så försvann sonen. Känslorna efteråt har varit väldigt jobbiga och de klarar inte av så mycket, säger målsägandebiträdet Majeed Alnashi.

Se även: Ungdomspolisen inför mordrättegången: "Tragiskt när det är så unga inblandade"

Under inledningen av den första rättegångsdagen bröt anhöriga till Yazan Alosh ihop när åklagaren började beskriva vad som hade skett under kvällen då 18-åringen avled. Först efter att föräldrar och ett syskon lämnat salen kunde förhandlingarna återupptas.

– Det har varit väldigt svårt men familjen valde att komma hit för att ärendet ska komma fram. De vill att det här ska bli en tydlig lärdom för andra ungdomar att man inte kan gå runt med kniv och skada andra människor, säger Majeed Alnashi.

Se även: Repris: Nu startar rättegången om knivmordet i Söderhamn – vi sände live

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik