Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

X-tra spännande folkracecup

I helgen kommer X-cupen till Söderhamn och i damklassens topp jagas ledaren av klubbkompisar, konkurrenter och – storasyster.

– Syrran måste jag hålla undan för, säger hemmaföraren Mimmi Öhrn inför folkracefesten.

Motorstadion på Flygstaden i Söderhamn är nästa anhalt för folkracefesten X-cupen. SMK Söderhamns står värd för den femte och näst sista deltävlingen i årets cup i motorsporten där "deltagarna kramas lite extra på banan", som det står i pressinformationen.

Och det kan bli både kramar och hårdare tag.

För det är tätt och spännande, kanske främst i damklassen där två hemmaförare har tätkänning och en fjolårsmästare kan ställa till det för duon med toppambitioner.

Bästa läget har Mimmi Öhrn som leder efter fyra deltävlingar och har läge att göra om storasyster Pyret Öhrns bedrift från i fjol – vinna hela X-cupen.

Men Mimmis ledning är bräcklig.

En poäng bakom den flygande hemmaföraren jagar Lena Rigglöv Eliasson, Skutskärs MK, ytterligare två snäpp längre ned kämpar SMK Salas Marinette Eriksson. På fjärde plats lurar SMK Söderhamns Johanna Hedberg, med fem poäng upp till pallplats. Klubbkompisen Marie Johansson (elva totalt och totaltvåa i fjol) finns också med och skuggar toppen, och som inte det vore nog så startar Pyret Öhrn som en extra krydda i anrättningen.

Men att det väntar både klubb- och familjefajt påverkar inte ledarekipaget i damklassen.

– Det känns riktigt bra, säger Mimmi Öhrn inför helgen.

Mimmi Öhrn är förstaårssenior, precis som klubbkompisarna Johanna Hedberg och Josefine Hellman (22:a totalt). Trion har kört rakt mot toppen i klassen och märker inte så stor skillnad.

– Nja inte direkt. Men det är fler damer i år. Och så tävlar vi mot dem som har körkort, säger 17-åringen Mimmi Öhrn, som i stället för körkort har andra egenskaper att sätta mot erfarenhet.

– Det jag tycker är bra med folkvagn är att vi är startsnabba, sedan gäller det bara att hålla undan. Plattan i mattan bara, säger Öhrn.

Fler hemmahopp som kan ta till sig det tipset: I seniorklassen flåsar Anders Wimark (sjua med 53 poäng) täten i nacken med Bengt "Öset" Svedberg (åtta med 53 poäng) strax bakom. Båda jagar 14 poäng bakom ledaren Andreas Prepula, Småbacka MK.

På åttonde plats i juniorklassen hittas SMK Söderhamns Joakim Jonsson, med 27 poäng upp till topplacering. Längre ned på listan finns hemmaföraren Joakim Lingvall (nummer 14), ytterligare några sladdar bakom hittas Viktor Eriksson.

Runt 130 förare är anmälda till Söderhamns deltävling.