Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Woxnadalen femma i premiären

Dala-Falun vann lördagens seriemotocross i Årsunda. Flerfaldige svenska mästaren Mats Nilsson banade väg till triumfen med tre heatsegrar i division 1.

I det första heatet knep Woxnadalens Tomas Jansson ledartröjan och behöll densamma i flera varv, jagad av Mats Nilsson. Men det roliga skulle få ett abrupt slut för ”Totta”, som slog runt framlänges troligen sedan frambromsen nypt. Han slog huvudet och det var slutkört för resten av dagen.

Nilsson vann heatet före Hoforsåkaren Tommy Sjöström. Trea slutade Rättviks Mikael Hedberg.

I det andra heatet skuggades Mats Nilsson närmast av Mattias Andersson, Rättvik. Tredje gången gillt var det återigen Sjöström som var närmast efter.

Det blev till slut en femteplats för Woxnadalen, där Mats Nilsson ersatte Tomas Jansson i det andra och det tredje heatet. Björn Eriksson slutade tolva, femma respektive sjua i sina tre framträdanden och blev därmed lagets främsta poängtagare.

Ett glädjeämne var även junioren Richard Johansson som hela tiden återfanns på den övre halvan i resultatlistan. Bästa placeringen, tionde, kom i det tredje heatet.

Sjätte plats i seriepremiären gick till Bollnäs. Laget bestod av bröderna Erik och Lars Källänge, Per Granqvist samt Alexander Berglund där samtliga fyra svarade för bra och jämna körningar. Erik knep 52 poäng, medan Per bidrog med 40. Lars och Alexander tog vardera 32 pinnar.

Såväl WMK som Bollnäs fortsätter därmed i division 1 när serien fortsätter i Viken om en knapp månad.