Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Workshop om bygdens framtid

/
  • Los bygderåds styrelse ägnade en stor del av söndagen till möte och workshop om framtiden i Losbygden.

Los bygderåds styrelse ägnade en stor del av söndagen till möte och workshop kring frågor som berör områdets framtid.

Annons

Till mötet hade inbjudits representanter för Närljus, som informerade om kommunens näringslivspolitiska strategier och bygderådens roll i det arbetet, och Studiefrämjandet, som informerade om studiecirklar om styrelsearbete, om ledamöters olika roller, ansvarsfördelning och om det praktiska arbetet.

Styrelsen behandlade en rad ärenden av stor betydelse för områdets framtid. Vägarbete med bland annat ny beläggning, som ska genomföras under sommaren, vindkraft, turism, hjärtstartare till byn och kommunalt stöd till bygderåden var några av ärendena.

Bygget av ny turistinformation, som ska placeras intill butiken i Los, diskuterades. Bygderådet har fått 38 000 kronor ur en vattenregleringsfond för det ändamålet.

Losborna vill ha rejäla soptunnor och en hundlatrin placerade vid byns bensinstation. Dagens soptunna är underdimensionerad och blir snabbt överfull. Med tanke på turism och den kommande bärsäsongen, då många utifrån besöker byn, bedöms tillgången på sopkärl som angelägen, inte minst för miljöns skull. Skötsel och underhåll av sopkärl och hundlatrin hoppas bygderådet att kommunen ansvarar för.

I samband med styrelsemötet arrangerades också workshops, där deltagarna i grupper om två och två, diskuterade olika ämnen av stor betydelse för styrelsen fortsatta arbete och strategier.

Ämnen som togs upp till diskussion var bland annat möjligheterna till företagande i området, den eventuella sammanslagningen av lokaler för förskola och skola, den kommande Loosveckan, vandringsleder, bygderådets ekonomi och en eventuell ny bygdelokal. I dag har bygderådet sin lokal på Torgalsvägen 31w, men bygderådet planerar att flytta kontoret till den nya turistinformationen när den står klar.

Annons