Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Winblad hakar på i Silva-topp

De största hoppen på förhand var tvillingarna Jerker och Jesper Lysell.
Men när Silva Junior Cup i Sundsvall summerades på söndagen var det en annan av Rehns BK:s orienterare tagit plats i rampljuset: 17-årige Göran Winblad.

Göran Winblad svarade för en riktigt stark helg i Sundsvall. I klassen H18 Elit sprang han på lördagen in som etta på långdistansen med fyra minuter till godo mot tvåan Oskar Andersson från Stora Tuna.

På söndagen fortsatte framgångarna för RBK-talangen. På programmet stod medeldistans, och Göran svarade återigen för en stark prestation då han kom in som tredje man i målfållan.

Totalt efter sex deltävlingar ligger han nu på en sjätteplats med 158 poäng. Hans värsta konkurrenter i H18 stod antingen över helgen i Sundsvall, eller så gjorde de som totaltvåan Rickard Ohlsson, Haninge OK, och misslyckades totalt.

Upp till bronsplats fattas bara två poäng, och för silver 13 poäng. För guld måste Göran ta in 26 poäng samtidigt som ledande Albin Ridefält, OK Linné, tappar formen helt.