Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wiman kämpar i allsvenskan

Fyra inhopp i damallsvenskan har det hittills blivit för Hammarbys Sara Wiman. Hon ser nu fram emot semester och tar nya tag inför säsongsavslutningen.

– Jag har väl inte fått så mycket speltid som jag önskat, säger Wiman, fotbollsfostrad i Ljusne AIK.

Inför den här säsongen tog Sara Wiman chansen då Hammarby erbjöd henne ett tvåårskontrakt, efter att hon själv hört av sig till klubben för provträning.

– Det har varit lite upp och ner men det har ändå gått rätt så bra. Så visst känner jag att jag skulle vilja ha haft mer speltid, men det är tränarna som bestämmer. Steget mellan ettan och allsvenskan är större än vad man tror, säger hon.

En stor skillnad är den tid hon numera lägger ned på fotbollen. Träningar sex dagar i veckan plus match sliter på kroppen och det är inte bara på det idrottsliga planet som omställningen märks.

– Det är allting runt omkring också, det märks i det privata. Det gäller att tänka på sömnen och kosten är enormt viktig, annars orkar man inte träna så intensivt som vi gör. Det tar mycket tid men det är det värt. Jag ångrar verkligen inte att jag flyttade, säger Sara Wiman.