Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

William Forsberg till SM i Båstad

Det tycks finnas gott om stjärnskott i Ljusdals kommun, senast vann Anton Eriksson på Stockholm Stadion. Två år yngre William Forsberg friidrottar inte, nej han blev nyligen bäst i Norrland på tennis i åldersklassen P12.

Annons

Efter att ha slagit ut Ludvig Kylefors i Region Mästerskapens final förra helgen är nu William den bästa tennispelaren i Norrland, P12. Att han förtjänat titeln kan ingen ta ifrån honom då han nyligen gick till åttondelsfinal i Båstadtennis som lockar deltagare från hela Skandinavien. I Umeå, där RM avgjordes, spelade William också tillsammans med Simon Sundell till sig en andraplats i P14-dubbeln. William och hans pappa Magnus, som även är tränare, har under årets säsong rest land och rike runt och deltagit i olika tävlingar, bland annat Örebro och Falkenberg berättar de, och han har nu lyckats skrapa ihop åtta turneringsvinster. I helgen lämnar ekipaget ännu en gång Ljusdal och styr kosan mot Båstad för tredje gången. Den här gången är det för att tävla i SM och inför det kan man nästan tycka att norrlandsettan har blygsamma förhoppningar.

– Om allt går som det ska kommer jag i alla fall till kvartsfinal, säger William.

– I SM måste man spela bra i alla matcher, det går inte att ha någon svacka, fyller tränare Magnus i.