Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

William Forsberg till SM i Båstad

Det tycks finnas gott om stjärnskott i Ljusdals kommun, senast vann Anton Eriksson på Stockholm Stadion. Två år yngre William Forsberg friidrottar inte, nej han blev nyligen bäst i Norrland på tennis i åldersklassen P12.

Efter att ha slagit ut Ludvig Kylefors i Region Mästerskapens final förra helgen är nu William den bästa tennispelaren i Norrland, P12. Att han förtjänat titeln kan ingen ta ifrån honom då han nyligen gick till åttondelsfinal i Båstadtennis som lockar deltagare från hela Skandinavien. I Umeå, där RM avgjordes, spelade William också tillsammans med Simon Sundell till sig en andraplats i P14-dubbeln. William och hans pappa Magnus, som även är tränare, har under årets säsong rest land och rike runt och deltagit i olika tävlingar, bland annat Örebro och Falkenberg berättar de, och han har nu lyckats skrapa ihop åtta turneringsvinster. I helgen lämnar ekipaget ännu en gång Ljusdal och styr kosan mot Båstad för tredje gången. Den här gången är det för att tävla i SM och inför det kan man nästan tycka att norrlandsettan har blygsamma förhoppningar.

– Om allt går som det ska kommer jag i alla fall till kvartsfinal, säger William.

– I SM måste man spela bra i alla matcher, det går inte att ha någon svacka, fyller tränare Magnus i.