Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wijk: "Roligt att få chansen"

Adam Wijk lämnar Örebro och allsvenskan för Broberg och elitserien.

"Doldisen" ser fram emot en säsong i högstaserien.

– Jag har varit sugen på att ta steget, säger 25-åringen.

Adam Wijk gjorde 16 mål och 22 assist för Örebro under den gångna säsongen – ett facit som gjorde honom till näst bäste poängplockare i laget.

De senaste säsongerna har han blickat mot bandyns finrum. Nu är han redo att ta steget.

– Det känns fantastiskt roligt att få chansen att spela i elitserien. Jag har varit i Örebro i fyra säsonger nu och varit nära att kvala upp nästan varje år. Broberg känns som en bra förening. Jag har varit och kollat lite i staden och det känns bara positivt, säger Adam Wijk.

– Broberg gjorde en jättebra säsong och höll på rubba Sandviken i kvartsfinalen. Att få komma till en så bra förening som slåss om slutspelsplatser känns jätteroligt, fortsätter han.

Adam Wijks moderklubb är Sandviken. Där spelade han som junior innan han valde bort bandyn för ishockeyn. Under sista året på gymnasiet återgick han till bandyn och lade ishockeyn åt sidan.

Året därpå flyttade han till Motala. Därefter hann Adam Wijk med en sejour i Skutskär innan det slutligen blev Örebro inför säsongen 2010/2011.

I Broberg hoppas han kunna bidra med delaktighet i speluppbyggnad, men även med några avgörande passningar. Svenne Olsson lyfter fram honom som en vinnarskalle – och Adam Wijk håller med.

– Jag har en lång bakgrund som hockeyspelare, så humöret och vinnarskallen finns där. Det har inte alltid varit till min fördel, men jag har lärt mig använda det på rätt sätt, säger han.

25-åringen flyttar till Söderhamn under sommaren tillsammans med sambon. De tre senaste åren har Adam Wijk pluggat till idrotts- och historielärare. Sista året på utbildningen kommer han att läsa på distans.

– Inget är klart med lägenhet, men det löser sig alltid. Det lutar åt att det blir flytt i augusti, säger Adam Wijk.