Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westh funderar över framtiden

Andreas Westh var bäst i Bollnäs GIF. Men seger i stjärnligan är en klen tröst för ett missat slutspel.

– Det var länge sedan jag var så besviken, säger den 37-årige lagkaptenen.

Som nu tar sig en rejäl funderare över framtiden....

– Ja, nu får det bli en time-out. Jag kommer att ta god tid på mig att fundera över hur det ska bli framöver, säger Westh.

Som ändå är lite glad över att 32 stjärnor för säsongen räckte till seger i Ljusnans liga, som god tvåa kom Ville Aaltonen med sina 26 stjärnor.

– Tror det är andra gången jag vinner den ligan, och visst är det ju alltid skoj med uppskattning. Samtidigt är det svårt att glädja sig åt personlig framgång när det går så illa för laget, säger lagkaptenen, med en tung suck.

Det är svårt att kasta av sig den dystra känslan efter ett surt slut på en svajig säsong.

– Det är svårt att sätta ord på det, men känns för jäkligt. Det är ju bara några år sedan vi var i finaler och semifinal, och så det här...

Andreas Westh hade egentligen ingen tanke på att Bollnäs skulle sluta som nia, och missa slutspelsfesten.

– Nej, det trodde jag inte. Men samtidigt gjorde vi en enorm prestation som blev femma förra säsongen, nu klarade vi inte av det.

Ser du någon förklaring till varför?

– Som flera andra tror jag den trista starten var en tung faktor. Vi spelade ändå enkelt och med en bra defensiv, men fick ändå inga poäng med oss. Då blev det lite panik, och vi började skruva lite här och där. Men då tappade vi bara det vi alltid varit bra på, glömde det som varit vår identitet under flera år, säger Westh.

För en vass veteran på slutet av karriären känns det extra tungt att missa möjligheten till de stora matcherna.

– Så är det. Jag vet ju så väl hur annorlunda och häftigt det är med slutspel, det är som en helt annan nivå.

Det handlar samtidigt om de framtida möjligheterna att nå den nivå där världens bästa libero hör hemma.

– Jag har kanske tre-fyra år kvar, och vill såklart lira på yppersta nivå med möjlighet att vinna titlar, säger Andreas Westh, en härförare med starka känslor för sin moderklubb.

Men också en världslirare med en egen karriär att värna om. Andreas Westh medger att det finns intresse från andra håll, men inga konkreta bud.

– En ambition är förstås att spela i Bollnäs, men det behövs drivkrafter också. En hall vore viktig som något att se fram emot, något positivt. Klubben står vid ett vägskäl och jag vet inte hur det kommer att bli. Det är ett viktigt beslut som kräver sin tid, i dag vet jag inget annat än att jag vill fortsätta spela bandy...

Men om det blir i Bollnäs GIF eller någon annan klubb återstår alltså att se.

Sannolikt är ett tungt namn som Andreas Westh gångbart även för flera ryska klubbar. Och en sista chans att tjäna en mer redig hacka på sin sport kan säkert locka en trotjänare, som för det mesta satt klubben i första rummet.

Han har bara lämnat moderklubben en gång tidigare, då för tre säsonger (2003-06) i Sandvikens AIK.

Men inte heller den guldjakten gav resultat för Andreas Westh, som längtar efter att få krydda karriären med ett SM-guld efter tre (två med BGIF, en i SAIK) finalförluster.