Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Webb-TV: Zombies har tagit över i Bollnäs

Två män hittar varandra efter att världen invaderats av zombies. "The Great Dying" är namnet på serien som kommer att sändas på webben.

Vid den gamla järnvägen på Granberg spelades delar av det första avsnittet in under tisdagen.

Övergivenheten passar bra in i handlingen. Serien utspelar sig i framtiden, långt efter att zombies har tagit över världen. Sam, som spelas av Fredrik Wagner, var inte ens född när mänskligheten förvandlades.

Efter att ha blivit biten av en zombie är han döende och söker sig till en av de få andra människor han träffar. En man som inte vill säga vad han heter och som egentligen helst vill vara i fred.

– Men han känner att han måste hjälpa Sam, säger Ralf Beck som spelar den hemlighetsfulle mannen.

"The Great Dying" produceras för att visas på internet. För Karin Engman och sambon Klas Persson är det första inspelningen med deras nystartade produktionsbolag.

– Vi höll på runt 15 timmar i går. Allt kan hända och allt händer, i går var det någon som skar sig i fingret och en elgenerator som inte funkade, säger Karin Engman.

Under två veckor spelas de första avsnitten in. Om planeringen håller läggs de ut i slutet av oktober. Hur länge de kan hålla på hänger på finansieringen.

– I bästa fall får vi tillbaka det vi lagt ut. Vi hoppas på reklamintäkter och donationer, säger hon.