Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Waynes Coffee öppnar i Söderhamn

Livsmedelskedjan Waynes Coffee öppnar i Combi-varuhuset i Söderhamn. Vi ska bli söderhamnarnas tredje vardagsrum, säger etableringschef Amir Nabi.

I slutet av maj förstärks cityhandeln i Söderhamn med ett nytt fika- och matställe. Waynes Coffee ökar ut sitt nät av hundratalet coffee-shopar, flyttar in i Combi-varuhuset.

- Söderhamn verkar vara en jättekul stad. Vi blir ett komplement till övriga varumärken. Det här ska bli en mötesplats i city och söderhamnarnas tredje vardagsrum. Waynes kommer att erbjuda fika, bakverk och ett fresh food-sortiment med sallader, bagels och wraps. Ett hälsosammare sortiment, säger etableringschef Amir Nabi.

Waynes Coffee har funnits i Sverige i 16 år och har enheter från Luleå i norr till Malmö i söder.

Butiken i Söderhamn kommer att drivas enligt franchisekoncept, det vill säga det blir en lokal företagare som driver verksamheten i egen regi, men under Waynes namn och utbud.

Franchise-tagaren är Mats Edholm som driver Hår Center i Combi-varuhuset, med sex anställda.

- Jag är nyfiken av mig och ville prova på nåt nytt. Jag tror det här kan höja gallerian. Jag är från Norrbotten men tror stenhårt på Söderhamn. Alla pratar så negativt om handeln, men jag tror att stan har alla förutsättningar. Vi har ju både kusten och E 4, säger Mats.

Waynes kommer att flytta in i avvecklade heminredningsbutiken Hjerterums tomma lokaler:

- Faxeholmen erbjöd mig lokalerna i november i fjol. De ska byggas om och få nytt golv och nytt tak. Väggarna ska bort och ljuset ska släppas in. Kafeterian ska integreras med hela gallerian, säger Mats, som hoppas att även få en uteservering mot Strykjärnsparken till sommaren.

Han räknar med att ha två anställda på heltid och ta in extrapersonal när det krävs.

- Vi planerar att öppna lagom till Återvändardagarna, säger Mats.