Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wästmans målfest

Det dröjde till tolfte omgången innan Erik Wästman nätade för Rengsjö.

Nu har anfallaren gjort sex mål på de fem senaste matcherna.

31-åringen stod för samtliga mål när Rengsjö slog Kungsgården med 4–1.

En målkung har vaknat efter en tung vår. På de första elva matcherna blev det inte ett enda mål. I den tolfte, mot IFK Sundsvall, gjorde han båda i 2–1-segern.

Och under lördagen stod anfallaren för alla fyra mål när Rengsjö slog Kungsgården utan större problem.

– Som forward brukar det släppa när det blir ett mål. Nu funderar man inte när man får lägena, säger spelande assisterande tränaren Erik Wästman, som har gjort fyra mål i en match en gång tidigare.

– Men då drog sig Gestrike/Hammarby ur serien, så målen blev ogiltiga.

Tidigt i andra halvlek drabbades Kungsgården av en utvisning – och då kändes det som att matchen var avgjord. Erik Wästman fullbordade sitt hattrick i den 54:e minuten genom att lobba 3–0 över bortamålvakten efter fint lyft från Robin Modd.

Efter Kungsgårdens reducering i 83:e minuten gjorde Erik Wästman sedan 4–1 på straff – med en utespelare mellan stolparna efter ett nytt rött kort, den gången på målvakten Jordan Godsey.

Hur gick tankarna när du slog straff mot en utespelare?

– De tänker inte alls logiskt som en vanlig målvakt, så jag bara drog till och funderade inte så mycket, säger anfallaren, som satte bollen hårt mitt i målet.