Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wästman: "Kommer långt med klubbhjärta"

Erik Wästman vann Rengsjös stjärnliga för tredje gången – men frågan är om han hänger med en sommar till?
– Det blir ett år till, har fått nån förfrågning från annat håll men känner att jag trivs så pass bra att jag stannar, säger 32-åringen.

Rengsjö klarade sig kvar i division 3 med en poäng till godo på Hofors. Laget levde återigen på marginalen men gjorde det som krävdes för att behålla sin status som ett lag ovanför lokalserierna.

Stabilast av alla har veteranen Erik Wästman varit. Anfallaren, som under några år haft stora skadeproblem, fick vara frisk en hel säsong och levererade direkt.

Elva mål, varav tre på straff, blev hans facit.

– Jag är nöjd med hösten, på våren skulle jag kunnat göra fler. Jag borde ha gjort 15 mål kanske. Men jag fick vara skadefri och må bra rent fysiskt, säger Erik.

Nytt inför nästa säsong är att Bollnäs är tillbaka i division 3, och rustar för att bli ett topplag. I tisdags blev det klart att Rengsjötrion Daniel Öhlander, Jesper Westin och Roni Bermal kommer spela för Bollnäs – och det kan vara fler på väg bort från klubben.

– Det är klart att vi tappat, men vi har bra juniorer att spela in. Jag har spelat så många år med Rengsjö och vi har alltid rest oss ur tuffa lägen, det kommer vi göra igen. Ungefär som när Bollnäs ryckte i bröderna Oremo och Staffan Persson.

Så du känner dig inte orolig?

– Jag är en sån person som bara växer och tar mer ansvar om det försvinner spelare till andra klubbar, och så funkar fler av oss som är kvar. Man kommer långt med inställning och klubbhjärta.

Finns det egentligen spelarunderlag för två division 3-lag i Bollnäs kommun?

– Egentligen inte, det är klart det finns spelare, men om det ska bli något så måste det till något som HuFF, men så är inte läget just nu. Det är för många som drar åt sina egna håll. Men för fotbollen så vore det bättre med en förening som ligger högre, säger Erik.