Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallvik nådde inte ända fram

En timeout fick fart på spelarna – och 1-6 blev 5-7.

Men närmare kom aldrig Wallvik.

- Vi föll på att vi tittade på lite för mycket boll under några minuter, säger tränaren Rolf Blomberg efter bortaförlusten mot Hedemora.

Mattias Blomberg, med sitt första av totalt tre mål, gav Wallvik ledningen efter sex minuter. Men sedan var det hemmalagets tur att ta över matchbilden alltmer och målen trillade också in i jämn takt i Wallviksmålet.
- Det var tre-fyra minuter i början av andra som vi tappade till 1-6, säger Rolf Blomberg.
Direkt efter tog Wallvikscoachen en timeout.
- Vi hade bara elva man med oss och det fanns inte så mycket att göra om. Det var bara att påminna om att göra rätt saker. Vrida på kraften och köra stenhårt.
Spelavbrottet fick också önskad effekt. När mellanperioden var Wallvik i underläge med fyra mål. Som blev 5-7 i början av tredje efter mål av Albin Engman och Mattias Blomberg.
Hedemora var skärrat och sedan var det deras tur att ta en timeout.
- Vi fick ett mål bortdömt och hade vi fått 6-7 där vet man inte vad som hade hänt, säger Blomberg.
Var det ett korrekt domslut?
- Bollen tog i ribban och ner och var klart innanför linjen. Lite synd att de inte kunde se det bättre.
En stund senare missade Hedemora en straff samtidigt som Wallvik åkte på en utvisning. Ett överläge som Staffan Sporrong utnyttjade och mer eller mindre avgjorde matchen med knappa sex minuter kvar på klockan.
Slutresultatet skrevs till 9-5 till Hedemora.
- Vi föll på att vi var för några spelare och att vi tittade på lite för mycket boll under några minuter. Annars gjorde vi en riktigt stark insats, säger Rolf Blomberg.
Men trots detta är tabelläget fortfarande jobbigt för Wallvik som har sex poäng upp till rätt sida av nedflyttningsstrecket. Nästa helg väntar derby hemma mot Håsta från Hudiksvall.