Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallvik åkte på riktig smäll

Wallvik lyckades inte upprepa förra helgens fina insats.

Bortamötet med Borlänge slutade med en riktig tung förlust.

– Vi föll ihop som ett korthus, säger tränaren Rolf Blomberg.

Wallvik hade en tuff uppgift framför sig. En av säsongens svåraste matcher väntade på bortaplan mot serieledande Borlänge som bara förlorat två matcher på hela säsongen och redan står med ena foten i division 1.

– Vi visste att det skulle bli svårt. Men samtidigt hade vi spelat så ruskigt bra de senaste matcherna. Det var bara synd att matchen inte var 20 minuter lång..., säger Blomberg.

Efter den första perioden var ställningen 1–1 efter att Viktor Larsson kvitterat efter 15 minuters spel.

– Vi var med och kunde kanske till och med ha haft ledningen med någon boll. Men vi visste att de skulle få sig en utskällning i paus och när vi kom ut i andra blev det åka av.

Inom bara några minuter gjorde Borlänge tre snabba mål. Som blev 9–2 innan den andra perioden var slut. Hemmalaget spelade ut hela sitt register framför allt i anfallsspelet inför mer och mer uppgivna Wallvikspelare.

– Vi hänge inte alls med och gjorde många enkla misstag. Vi föll i hop som ett korthus, säger Blomberg.

Avslutning på matchen gick i samma tecken som den andra perioden och Borlänge fortsatte att vara effektiva framför mål. Slutsiffrorna skrevs 17–5.

Wallviks återstående mål gjordes av Martin Ellfors, Albin Engman, Henrik Landström, Emil Asplund.