Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallberg sköt hem JSM-guldet

0,1 poäng. Daniel Wallberg från Loos Skytteförening vann med minsta möjliga marginal när han tog hem JSM-guldet i luftgevär i helgen.

– Jag fattade inte att jag hade vunnit först, jag trodde att vi hamnade på samma poäng.

Att sjuttonåriga Daniel Wallberg skulle lämna junior-SM i småländska Sävsjö med ett guld i luftgevär var det inte många som trodde. Men Wallberg gjorde en riktigt bra tävling överträffade alla förväntningar.

– Jag sköt personligt rekord i grundomgången, säger Daniel Wallberg, som hade femte bästa resultat i kvalet.

Väl i finalen nollställs alla resultat och de åtta finalskyttarna får börja om från noll. Det blev en spännande final. Reglerna är sådana att efter tre skjutna serier börjar skyttarna åka ur tävlingen, en efter en. Men Daniel Wallberg höll sig kvar.

– Jag hade som mål att inte åka ut först i finalen. Jag hade inte någon tanke på guldet.

Daniel Wallberg sköt stabilt hela serien igenom och när endast två skyttar återstod stod det mellan honom och Marcus Madsen från Vellinge SpSk, som kom fyra på junior-EM för några veckor sedan. Och den sistnämnda hade en ganska betryggande ledning inför det sista skottet.

– Han ledde med nästan två poäng, så jag hade inte en tanke på att jag kunde vinna, säger Daniel Wallberg.

Med ett skott kvar låg Marcus Madsen 1,8 poäng före Loos-skytten. Men Daniel Wallberg lyckades hålla nerverna i styr och efter att de båda skjutit en sista gång så stod det klart att Daniel vunnit med minsta möjliga marginal, närmare bestämt 0,1 poäng.

– Han har alltid varit bäst när det gäller. Jag trodde absolut att han skulle lyckas vinna så småningom, men inte redan i år, säger Daniels pappa Johnny Wallberg efter guldet.