Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wallberg från Los satte snygg punkt med tre nya JSM-guld: "Siktar på seniorlandslaget"

En mångsidig skytt från Los som alltid levererar, och nu är på väg mot nya seniormål.
JSM i Kristinehamn blev en ny fullträff för Daniel Wallberg som tog tre guld och, för tredje gången, titeln som Supermästare.
– Nu siktar jag på seniorlandslaget, säger den träffsäkre 20-åringen.

Annons

Han hade tidigt sin framtida träffbild klar för sig, och det var pappan och rutinerade skytten Johnny som ställde in det siktet.

Läs mer: Fick kommunens ungdomsstipendium

– Som liten pojk fick jag följa med och se hur det funkade på tävlingar, och jag var sju år när jag började tävla själv. Det har ju blivit några säsonger nu, säger Daniel Wallberg.

Det blev snart uppenbart att han träffat rätt i valet av sport, en av de största talanger som kommit fram i Loos Skytteförening (jo, klubben stavar med två o).

De senaste fyra åren har Daniel Wallberg trimmat tekniken på skyttegymnasiet i Strömsund.

– Där var det träning sex dagar i veckan som gällde, i bland upp emot 20 timmar. Det är också den mängd som krävs för att vara på topp, Särskilt för mig som är aktiv i så många olika grenar, säger Daniel, som haft stora framgångar nationellt och även prövat vingarna i en tuffare internationell konkurrens.

I februari handlade det om EM i luftgevär i Ungern, och Wallberg har även en viktig erfarenhet från EM i korthållsskytte (kaliber 22 på 50 meter) i Tallin.

– Men det blev inga mer framskjutna placeringar. Det är väldigt tufft därute, och det krävs minst resultat runt personbästa för enmöjlighet att ta sig final. Men det kommer fler chanser, säger Daniel – som just satt snygg punkt för sin tid som framgångsrik junior.

Hemma i Los igen jobbar han som fritidsledare och resurs i skolan.

Han åkte till JSM med sju tidigare guldmedaljer i fodralet, och målsättningen var given.

– Jag siktade på att ta tre nya guld för att komma upp i tio totalt i JSM, väldigt skönt att jag kunde hålla fokus uppe och lyckades med det också. Jag är väldigt nöjd.

Här är Daniel Wallbergs tre sista JSM-guld:

3x10 sportskytte; "Just den här grenen sköt jag för Ramselefors SKS, för att hjälpa en gammal klasskamrater få ihop ett lag. Här skjuter man tio skott i varje ställning och det flöt på väldigt bra. Jag sköt 280 av 300 möjliga poäng, mitt bästa resultat någonsin. Och äntligen blev det ett guld efter tre silver i den här grenen".

Liggande 300 meter; "Jag hade ledning med en poäng efter grundomgången, och vann till slut med två poäng efter 146 av 150 i finalen. Extra kul då det är min kanske svagaste gren, jag har levt mycket på mitt ställningsskytte".

Styllningsskytte 300 meter (kaliber 6,5); "Efter 190 poäng i grundomgången sköt jag 136 av 150 i finalen, och kunde vinna med bara en poängs marginal. Men det kändes faktiskt säkrare än så, jag hade täten och koll mest hela tiden men släppte något skott mot slutet.

Dessutom hade Daniel Wallberg det bästa totala resultatet över samtliga sex grenar, och tog för tredje gången (tidigare var 2012 och 2014) den tunga titeln som Supermästare.

Och tillsammans med Sanny Storm blev det även två guld i lag till hemmaklubben.

Nu laddar esset från Los om mot nya mål som senior nästa säsong, där ett redan är givet.

– Seniorlandslaget på 300 meter ska vara möjligt redan nästa år, och på lite längre sikt även landslaget i luftgevär. Men för att hålla högsta nivå blir det nog nödvändigt att fokusera på lite färre grenar, just nu lutar det åt att 50-metersskyttet ryker, säger Daniel Wallberg, som redan hunnit visa att han har det som krävs även i en seniorklass med SM-brons på 300 meter i Varberg för några veckor sedan.

– Jag hade faktiskt guldgreppet i ledning, men bommade sista skottet där.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Annons