Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wahlmans stridgår vidare

Vänsterpartiets Janne Wahlman strider för sin pension.

Han vill pröva en del av beslutet om kommunens arvodesbestämmelser i förvaltningsrätten. Det handlar om ersättningen vid förlorad pensionsförmån.

Han anser att Ovanåkers kommun har konfiskerat betydande belopp av hans tilltänkta pension med ett beslut som verkar retroaktivt. Han vill därför få den delen av beslutet prövat om det är lagligt.

Det var den 26 september 2011 som de nya arvodesbestämmelserna antogs. Kommunen hävdar i sitt svar att de tidigare arvodesbestämmelserna blev svårtolkade och att det nya arvodesreglementet skapades.

Han konstaterar vidare att i det tidigare arvodesreglementet fanns ingen retroaktiv begränsning vilket kan tyckas vara försvarligt.

– Analogt kan man undra hur vi som hade politiska uppdrag sedan decennier tillbaka skulle kunna ana att Ovanåkers kommun skulle komma att tillämpa en retroaktiv lag/bestämmelse 2010 som diskvalificerade oss från möjligheten att erhålla förlorad pensionsförmån för tidigare år, skriver Janne Wahlman.

För hans egen del betyder det att tilläggspensionen från SPV skulle ha varit betydlig högre om han inte hade haft politiska uppdrag.