Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Voxmusik får pengar

Voxmusikföreningen får 20 000 kronor i kulturbidrag från kultur- och fritidsnämnden. Därmed ökar chansen att det åter blir en Voxstock-festival i Edsbyn. Men inget är ännu bestämt.

Förra året fick Voxmusikföreningen bara 4 000 kronor i bidrag och föreningen beslutade att ta en time out med den populära festivalen, som har hållits både i Öjeparken i Edsbyn och tidigare i Forsparken i Alfta.

– Styrelsen har ännu inte bestämt om det blir någon Voxstock-festival i år, så jag kan inte säga något. Vi har haft planer att eventuellt göra en mindre variant, säger Björn Ingesson för föreningen.

Föreningens har det senaste året arrangerat fler mindre konserter än ett stort evenemang.

Vidare får Voxnadalens teaterförening 95 000 kronor. Ovanåkers hembygdsförening får 35 000, Alfta sockens hembygdsförening 20 000 och Voxna hembygdsförening 15 000 kronor.

Edsbyns filmförening får 30 000 kronor, Voxnadalens kammarmusikförening 15 500, Hälsinglands kulturscen 8 000, Skräddrabo bygdegårdsförening, Alfta spelmanslag och Föreningen Konstrundan 5 000 vardera.

Hans Lidman sällskapet, Bollnäs-Voxnadalens hemslöjdsförening, Körsällskapet Tonflödet, Migranternas vänner och Dala Hälsinglands järnväg får 3 500 vardera och Skrivare i Hälsingland 2 000 kronor.