Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vore önskvärt att samma regler gäller för alla

Som arbetslös skulle det väl vara toppen med 62 000 kronor per månad, skriver Sven-Erik Gustavsson apropå politiker som inte så frekvent närvarar i riksdagen.

Då skulle man, precis som vänsterpartisten som tappade sin riksdagsplats vid valet, kunna gå hemma i tre år och fundera på vad man vill göra i framtiden. Ingen arbetslös i världen frågar hur många jobb han har sökt den senaste månaden.

Eller så skulle man kunna göra som den aktuella SD-politikern som driver eget företag och kvitterar ut 62 000 kronor utan att visa sig på sin arbetsplats.

Eller som en ung S-politiker som avgick och gifte sig rik, men ändå ha funderingar på att ta ut riksdagspensionen vid ej fyllda 40 år.

Det är ett ruttet system, konstruerat av politiker för politiker. Kom ihåg att det är person av den här kalibern som är med och bestämmer lagar och regler för a-kassa, sjukförsäkring och försörjningsstöd.

Hurra, i Sverige behandlas alla lika.

Sven-Erik Gustavsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel