Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

von Scheele ser bakåt och framåt

Han kom till Söderhamns UIF som 13-åring och stannade med undantag för tre år i Malmö ända till 1995.
– De var en positiv atmosfär i klubben. Vi inte bara tränade ihop, utan umgick vid sidan om också, säger Thomas von Scheele, sedan alldels nyligen spelarutvecklare åt Svenska bordtennisförbundet och deras satsning på pingisungdom.

– Som spelutvecklare ska jag ut och se unga spelare i landet. Tidigare har jag mest följt dem runtom i världen på tävlingar, men man får inte ut lika mycket av att se dem i tävlingar som att se dem hemma i Sverige i deras träningsmiljö, säger han under sista dagen av sitt veckolånga stopp i Söderhamn.

Idén är att den forne världsmästaren i dubbel ska forma svensk pingisframtid.

– Tanken är att jag ska få pingis-Sverige att hitta långsiktiga planer. Det har varit lite för mycket kortsiktigt tänkande en period. Det skapar stress hos spelarna när de ska nå resultat. Resultaten är inte oviktiga, men man måste tänka långsiktigt, säger Thomas von Scheele.