Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Volleykanon avgjorde derbyt

En lika läcker som mäktig volleykanon avgjorde det glödheta derbyt mellan Enånger och Iggesund.

Iggesunds 2–0 (1–0)-seger var odiskutabelt välförtjänt och tvåmålsskytten Daniel Wester hade all anledning att höja mungiporna till årshögsta.

Inte minst eftersom han grundlade vägen mot tre poäng när han i den 38:e minuten bombade in 0–1.

– Definitivt mitt snyggaste mål i karriären, sa Daniel Wester som senare i år blir 30.

– Det var ett sån't mål man bara brukar få se på tv, sa han och log.

Trots att Iggesund vaskat fram en hel del bra lägen hade ingen boll letat sig förbi Niklas "Boba" Pettersson som storspelade i Enångers mål.

Men när Daniel Wester vände och fick pangträff hamnade bollen tätt intill stolpen och Daniel Wester kunde kuta över till kortlinjen och fira med avbytarna.

Enånger var definitivt inte ofarligt. Hemmalaget bjöd upp till kamp och när kvarten återstod flyttade laget fram positionerna rejält i jakten på en kvittering.

Det var hyfsat nära vid något tillfälle men Iggesund hade bra koll på läget och i en 84:e minuten kunde Daniel Wester punktera matchen. Detta när han tog ner ett högerinlägg på bröstet och forcerade in 0–2.

– Iggesund vann välförtjänt. Ska vi rå på ett topplag som Iggesund måste vi både ha marginalerna på vår sida och dessutom vara betydligt bättre vad gäller passningsspelet, sa Enångers spelande tränare Pär Styrman.

Hemmalaget hade två riktigt heta lägen i slutet av matchen.

Andreas Midell fick minuten efter 0–2-målet fritt skottläge i straffområdet men missade rejält i skottögonblicket.

När matchklockan sedan visade 90 minuter hade Marcus Åkerlund ett gyllene läge men inte heller han fick tryck eller riktning på bollen.

Iggesund har nu sju raka matcher utan förlust och jagar vidare i toppen.

– Vi har en härlig stämning i laget och jämfört med förra säsongen tycker jag vi lyft oss ett snäpp till. För egen del har det nog aldrig varit roligare att spela fotboll än nu, sa Daniel Wester.