Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besviken Nilsson reserv till EM

/

Inför säsongen hade Camilla Nilsson i par med Tadva Yoken två stora mål – European games och Europeiska mästerskapen. Nu ser det ut som att de inte får spela något av dem.

Annons

I slutet av juli spelas EM i beachvolley i Klagenfurt, Österrike. Camilla Nilsson från Söderhamn är uttagen som reserv, men tror inte på spel.

– Det känns väldigt tråkigt när vi är så nära. Jag tror att vi är fjärde reserv, säger hon.

Det saknas några rankingpoäng för att det ska bli spel för Nilsson och Yoken. Poäng de hade kunnat spela in i European games som avgjordes tidigare i somras. European games är en europeisk motsvarighet till OS men trots att de var rankingmässigt kvalificerade dit valde SOK att inte låta dem åka.

– Jag tycker att det är tråkigt att förbundet bara satsar på ett landslag i taget. Vi är väldigt jämna och det hade varit rättvist att sprida ut resurserna lite, säger Camilla Nilsson.

Det landslag som förbundet satsar på har just nu en skada, men Nilsson och Yoken kan inte få överta deras plats i EM.

– Nej det fungerar inte så. Jag vet inte om de kommer fylla på med en ny spelare eller om de stryks helt, säger Nilsson.

Trots att det känns tungt just nu känner Nilsson inte att det är något som hon och Yoken kunnat göra annorlunda.

– Huvudsaken är att vi gör vad vi kan. Resten kan man inte styra över, säger hon.

Camilla Nilsson ger inte upp och troligtvis åker hon och hennes partner ner till Österrike i alla fall. Det kan ju öppna sig en plats.

– Vi hoppas in i det sista. Det kan bli sjukdomar och skador och jag hade inte velat sitta hemma och få reda på att vi hade kunnat spela, säger hon.

Nilsson väljer trots allt att titta framåt. EM spelas varje år och det är många spännande tävlingar på gång. Nästa säsong gör de en ny satsning mot EM. Förhoppningsvis ligger de bättre till då.

– Man blir så besviken när man faller på målsnöret men det är bara ta nya tag, säger hon.

Mer läsning

Annons